JaconLegal logo+tel.jpg
JaconLegal square 2.png

Bedrijf

Bedrijf

Bedrijf

Een juridisch medewerker of een tijdelijk expert?

U bent uiteraard bekend met vaste medewerkers binnen uw bedrijf of advocatenkantoor; mensen die zich op lange termijn engageren voor uw organisatie.
Dit kan gaan om legal assistants, paralegals, juristen, advocaten-medewerkers of -partners, leidinggevenden van de juridische en/of compliance dienst.


Daarnaast kan het ook erg nuttig zijn om beroep te doen op tijdelijke specialisten die werken op zelfstandige basis.
Zo kan een Legal Freelancer, Virtual Assistant of Freelance Paralegal een grote bijdrage aan uw bedrijf of advocatenkantoor leveren.

 

Zoekt u een jurist-generalist, of eerder een expert in een specifiek juridisch domein?

 

Met Jacon Legal vindt u iemand die zowel qua ervaring als qua persoonlijkheid aan uw wensen beantwoordt. Sterker nog: iemand die ook binnen het bestaande team past.

Bovendien kan je rekenen op onze grondige en persoonlijke selectiemethode die ervoor zorgt dat je enkel en alleen de allerbeste kandidaten hoeft te ontmoeten.

Ervaring en return on investment

Door zelf 20 jaar ervaring op te bouwen binnen de advocatuur, als bedrijfsjurist, als hoofd van juridische diensten
en als Legal Freelancer weten we welke medewerker of freelancer perfect past bij uw bedrijf én een meerwaarde biedt.

Elke kandidaat die we bij onze klanten plaatsen kennen we persoonlijk. Zo haalt u iemand in huis die niet alleen de juiste ervaring heeft,
maar van wie u ook op voorhand weet dat die in uw bedrijf zal passen. Elke legal expert is ook flexibel, hands-on en klant- én resultaatgericht. 

 

Hierdoor garanderen we u een return on investment vanaf dag 1.

 

Bovendien volgen we hun prestaties in uw bedrijf op de voet.
Bij Jacon Legal houdt het dus niet op eenmaal wij iemand bij u aan de slag hebben. U kan ook daarna op onze opvolging rekenen.

Legal Freelancers

Jacon Legal heeft een ruim netwerk van professionele juristen en advocaten die bewust voor freelance projecten kiezen. U schakelt ze met een gerust gemoed in voor de meest complexe of specifieke dossiers of voor de opvolging van dagdagelijks juridisch werk. Onze Legal Freelancers hebben ervaring in bedrijven, waardoor ze voeling hebben met het commerciële belang en de pragmatische aanpak van uw organisatie. Bovendien zorgt Jacon Legal ervoor dat u die extra inhouse ondersteuning in alle discretie vindt en zolang als nodig in uw bedrijf kunt houden.

Wat zijn de voordelen?

U geniet van een enorme flexibiliteit als u kiest voor een Legal Freelancer van Jacon Legal.

Afhankelijk van uw project doet u beroep op een freelance jurist, paralegal of assistent in uw bedrijf, van een halve dag per maand tot een voltijdse opdracht voor een langere periode.

U kent vooraf het exacte kostenplaatje.

U komt niet voor financiële verrassingen te staan, want u weet vooraf exact hoeveel u straks betaalt: onze Legal Freelancers rekenen een vast dagtarief.

Is uw juridische afdeling aan optimalisatie toe?

U bent verantwoordelijk voor de juridische zaken/het juridisch departement en u wenst de productiviteit te verhogen en de responstijden van uw departement korter te maken zonder extra aanwervingen?

Heeft u het gevoel dat alles wat binnen komt dringend is en het aan prioriteiten ontbreekt?

Dat u met alles en nog wat bezig bent maar niet toekomt aan de zaken die u eigenlijk gepland had?

 

Spendeert u veel tijd aan het beantwoorden van steeds terugkerende vragen die vanuit verschillende hoeken gesteld worden?

Heeft u ook de indruk dat de efficiëntie zou verhogen als documenten meer gestandaardiseerd en geuniformiseerd zouden worden?

 

Bent u ervan overtuigd dat binnen de afdeling heel wat vormen van verspilling aanwezig zijn zoals onnodig zoekwerk, wachttijden, dubbel werk, onnodige controles enz., die drukken op de sfeer en de productiviteit?

 

Heeft u de indruk dat de samenwerking met andere afdelingen eerder chaotisch dan gepland verloopt?

Dat anderen pas beroep doen op het juridisch departement als het kwaad eigenlijk al geschied is, of dat de rol en verantwoordelijkheden van uw departement in het geheel niet duidelijk zijn binnen de organisatie?

Door onze aanpak kan de productiviteit van afdelingen met 20% tot 30% verbeterd worden, waardoor ook het juridische werk efficiënter en effectiever verloopt én uw responstijden beduidend korter worden. Deze verbeteringen lopen parallel met een toename aan tevredenheid, zowel van de eigen werknemers als van uw interne en externe klanten.

Enkele testimonials:

"Vroeger vertrok ik om 19u op kantoor met stapels werk 'onder de arm' voor ’s avonds thuis. Toch bleef ik steeds achter de zaken aan hollen en had ik stress door de angst dat ik iets zou vergeten. Door de tips van Jacon Legal ben ik om 16u klaar met zaken waar ik voordien tot ’s nachts aan werkte. Ik heb het gevoel dat ik de zaken nu terug onder controle heb. Ik heb zicht op wat ik realiseer en wat nog dient te gebeuren. Dat is heel motiverend. Ik heb nu zelfs tijd om bij te studeren en dus op de hoogte te blijven van de juridische evoluties.”

Kandidaat-Notaris

"De paralegal die vroeger steeds negatief ingesteld was, heeft nu terug zin om er volledig voor te gaan. Hij straalt omdat hij zich realiseert dat hij een rol heeft in de organisatie en omdat hij terug door het bos de bomen ziet. Zo een mindset wijziging zagen wij niet voor mogelijk. Hoe heeft Jacon Legal dat voor elkaar gekregen?"

Legal Director
HR Service

Samenwerking met Jacon Plus

Om dit proces tot een optimaal resultaat te brengen, slaan we de handen in elkaar met Jacon Plus.

Aarzel niet om ons te contacteren, zodat wij vrijblijvend uw verwachtingen kunnen doornemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

     "We only focus on one thing,
       but we do it better than anyone else."

        Your partner of choice in Legal recruitment.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

"We only focus on one thing,
but we do it better than anyone else."

Your partner of choice in Legal recruitment.