Sterk functionerende legal teams

Een historisch hoge arbeidskrapte

De krapte op de arbeidsmarkt is dermate hoog dat zij een bedreiging vormt voor de operationele werking en groei van heel wat ondernemingen. De juiste krachten vinden kan gelukkig nog, maar niet meer met de klassieke middelen zoals het plaatsen van een vacature. Er zijn intensieve en gespecialiseerde inspanningen nodig om de juiste kandidaten vooreerst op de radar te krijgen.

De war for talent is pas begonnen

Potentiële medewerkers identificeren is één zaak, maar hoe krijg je ze vervolgens aan boord? Uit de vele gesprekken die wij voeren met kandidaten blijkt dat zich een nieuw verwachtingspatroon gevormd heeft rond toekomstige werkgevers. Willen bedrijven talent blijven binnenhalen, dan moeten zij deze nieuwe realiteit onder ogen zien en hun speelkaarten vernieuwen en aanvullen met bijkomende troeven.

Een team van 2 aan het werk

Stop het bloeden

Goede medewerkers vinden is lastig, maar het wordt pas echt vervelend als zij ook vertrekken. Ze kunnen weggeplukt worden, maar zij kunnen ook vanuit zichzelf betere oorden opzoeken als de werkomstandigheden elders interessanter zijn, of hun verwachtingen niet meer ingevuld worden. Met betere werkomstandigheden bedoelen wij zeker niet alleen financiële en materiële voorwaarden, maar ook de minder tastbare factoren die ervoor zorgen dat mensen zich betrokken, aanvaard en gerespecteerd voelen. Ook die factoren heeft uw onderneming zelf in de hand.

Effectieve teams maken het verschil

Ben je als leidinggevende verantwoordelijk voor een team, dan ben je zeker aangeworven op basis van expertise en ervaring. Zo hoort het ook. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw team ook optimaal functioneert? Hoe beheers je die onzichtbare maar sterk aanwezige interacties tussen alle leden op een constructieve en een effectieve wijze? Laat ons duidelijk zijn: als het team niet functioneert, functioneert niets en niemand. Heb je een dynamisch, vibrerend en sterk gealigneerd team, dan verzet je bergen.

Hoe het beste uit een team naar boven halen

Door onze jarenlange ervaring met teams te koppelen aan eenvoudige maar krachtige instrumenten als safe teaming en de piramide van Lencioni, brengen wij de sterktes en zwaktes van het team in kaart – die zijn er nu eenmaal altijd. Vervolgens adviseren en coachen wij u om de samenhang en effectiviteit van uw team op een hoog niveau te brengen. Daardoor wordt het team niet alleen slagkrachtiger, u zorgt er ook voor dat sterke krachten aan boord blijven.

Basketbalspelers

Wenst u een vrijblijvend gesprek over effectieve teams? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons