De sociale verkiezingen komen eraan

Wanneer moet je klaar zijn?

Doet de periode van 13 tot en met 26 mei 2024 bij jouw onderneming een belletje rinkelen? Binnenkort is het alweer zover: dan kiezen om en bij de 7.000 Belgische ondernemingen hun werknemersvertegenwoordigers. De sociale verkiezingen lijken misschien nog ver weg, maar vergis je niet! De bij wet vastgelegde verkiezingsprocedure van 150 dagen kent een strikte verkiezingskalender, denk dus vandaag al na over je plan van aanpak en de nodige resources.

Wie moet sociale verkiezingen organiseren?

De drempel voor het organiseren van sociale verkiezingen ligt op een gemiddelde tewerkstelling van 50 werknemers. Vanaf dat aantal moet je een Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk oprichten. Heb je gemiddeld minstens 100 werknemers in dienst, dan komt daar ook een Ondernemingsraad bij.

sociale verkiezingen

Reserveer tijdig extra resources

Sociale verkiezingen zijn een moeilijke en complexe materie. Er komt heel wat bij kijken, waarvoor je niet altijd de juiste expertise in huis hebt. Een goed verloop is uitermate belangrijk om het sociale overleg met werknemers en vakbonden vlot te laten verlopen. Bij Jacon Legal staan we klaar om voor u tijdig de extra tijdelijke ondersteuning te vinden. Neem nu reeds contact met ons op zodat je tijdig de freelancer met de juiste expertise aan boord zal hebben om jouw onderneming feilloos door de sociale verkiezingen te loodsen!

Sociale verkiezingen

Nood aan tijdelijke versterking bij het organiseren van sociale verkiezingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons