De rol van Legal bij transformaties

Jacon Legal informeert de Business Club LegalĀ 

Op 23 maart was Jacon Legal te gast op de Business Club Legal die voor de gelegenheid plaatsvond in de indrukwekkende toonzaal van CNH Industrial in Wevelgem. We kregen de kans om daar een presentatie te geven over de rol van Legal bij ondernemingen in transformatie.

Transformaties gaan gepaard met onzekerheden

Het werd een boeiende interactieve bijeenkomst waar druk van gedachten gewisseld werd over een onderwerp dat niemand onbewogen laat. Ook als legal counsel of legal manager krijg je immers onvermijdelijk te maken met onzekerheid in tijden van transformatie. Het is dan belangrijk om over de nodige tools en kennis te beschikken om die ingrijpende veranderingen het hoofd te kunnen bieden.

Transitie

Slaagkansen van transformaties kan je vooraf inschatten

We zagen onder meer dat de slaagkansen van een transformatie perfect vooraf kunnen ingeschat worden en dat een goed gefaseerde planning met duidelijke mijlpalen al een heel verschil kan maken. Wanneer de werknemers zich voldoende betrokken voelen bij de transformatie, is er motivatie om de storm mee te doorstaan en aan boord te blijven. Win-win voor zowel onderneming als medewerkers!

Jacon Legal adviseert rond transformatieprojecten

Als zorgzaam recruteringskantoor denken we bij Jacon Legal graag mee na over het personeelsbeleid in tijden van transformaties. Ook bij de voorbereiding en uitvoering van transformatieprojecten kunnen wij heel wat nuttig ervaringsadvies aanbrengen. Uiteraard was de sessie ook voor ons heel leerrijk om op gelegenheden als deze de ervaringen van medewerkers en leidinggevenden te kunnen beluisteren. Een interessante namiddag in goed gezelschap dus!

Slaagkansen bij Transitie

Wenst u een ook een presentatie over de rol van Legal bij ondernemingen in transformatie? Neem vrijblijvend contact op.

Contacteer ons