JaconLegal logo.png
JaconLegal square 2.png

Vacancies

Vacancies

Vacancies

Legal Director (m/f)

Acerta - Leuven

Job description

Job description only available in Dutch:

 

Onze klant, Acerta Sociaal Secretariaat, is een dynamische organisatie én de referentie binnen het domein van loonberekening, personeelsadministratie, juridisch advies en HR-management voor Belgische ondernemingen in diverse sectoren.

 

Samen met jouw teamleaders en medewerkers (het Kenniscentrum) ben je verantwoordelijk voor het just-in-time capteren, vertalen en distribueren van nieuwigheden en/of wijzigingen op sociaal juridisch vlak, en dit naar zowel onze klanten als naar onze medewerkers. Je creëert toegevoegde waarde bovenop de kennis die voor iedereen toegankelijk is, je ontwikkelt samen met jouw teams duidelijke standpunten op sociaal juridisch vlak en versterkt op die manier de marktpositie van Acerta als HR dienstverlener en adviseur.

 

Om te slagen in deze doelstelling ben je:

 

1.  Een echte people manager:

 

 • Je stuurt en coacht een team van een 30-tal medewerkers. Daarbij ben je iemand die vanuit zijn/haar visie de medewerkers op een wervende manier initiatieven doet nemen.

 • Je daagt je medewerkers uit om waar nodig initiatieven te nemen en uit te werken. Je aanpak is enthousiasmerend en werkt samenwerking over de verschillende processen in de hand. Daarbij ben je eindverantwoordelijke voor de kwalitatieve en tijdige oplevering van alle initiatieven die vertrekken vanuit jouw afdeling.

 • Je bouwt aan je team door je medewerkers te laten groeien in zelfstandigheid en fierheid over onze dienstverlening. Je stimuleert ownership en klantgerichtheid.
  Je maakt van jouw medewerkers uitstekende adviseurs en woordvoerders van Acerta.

2.  Zowel gefocust op interne als externe klanten:

 

 • Je organiseert het Kenniscentrum naar een uitgesproken klantgedreven model. Je vertrekt vanuit de vraag van de eindklant en bouwt verder aan de toegankelijkheid van onze kennis. Hierbij denken we aan de begrijpelijkheid en leesbaarheid van wijzigingen en/of nieuwigheden in de wetgeving waarover we informeren per telefoon, mail en via nieuwsbrieven.

Je rapporteert aan de Managing Director en bent lid van het Acerta Leadership Team.

Profile

 • Je hebt een master diploma (bij voorkeur master in de rechten ) en kunt bij voorkeur 7 à 10 jaar relevante professionele ervaring voorleggen.

 • Je hebt een operationele kennis van de sociale wetgeving die je in staat stelt om in gesprek te gaan met mensen binnen je team, alsook buiten de organisatie, over sociaal juridische materie.

 • Je leidinggevende ervaring en stijl is die van een people manager. Je herkent talent in een team en weet dit op de juiste manier in te zetten met het doel medewerkers te doen groeien door hun verantwoordelijkheid en initiatieven te doen nemen.

 • Je bent een toegankelijke manager die echter ook de voortgang over projecten weet te bewaken en af te dwingen door je leiderschapsstijl en transparante communicatie over gemaakte afspraken.

 • Je hebt een natuurlijke flair om te communiceren.

 • Je bent daadkrachtig, durft standpunten in te nemen en stuurt verandering door het nemen en implementeren van beslissingen.

 • Je voelt een organisatie goed aan en kan snel de impact inschatten van beslissingen. Je houdt daarbij ook rekening met andere afdelingen binnen onze organisatie.

Offers

 • Een dynamische, stimulerende en professionele organisatie.

 • Competitieve verloning aangevuld met ruime extra-legale voordelen.

 • Een omgeving die nieuwe medewerkers echt verwelkomt en geeft om mensen.

 • Een organisatie die investeert in mensen, in het Legal Kenniscentrum en dit departement naar waarde

  weet te schatten.

 • Een vlakke structuur met open communicatie.

 • Een leidinggevende functie, rapporterend aan de Managing Director Payroll Services.

 • Acerta Leadership Team-lid.
   

Interesse?

 

Laat van je horen en contacteer ons op erik@jacon.be​​​​​​, 02 306 73 99, of ​vul het sollicitatieformulier in via de knop rechts onderaan.

Interested?

Get in touch with our contact for this vacancy, or fill out the application form using the 'Apply now'-button below.

Make sure to mention the reference number of this vacancy:  JL//18

     "We only focus on one thing,
       but we do it better than anyone else."

        Your partner of choice in Legal recruitment.

"We only focus on one thing,
but we do it better than anyone else."

Your partner of choice in Legal recruitment.